Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012





 http://www.kounoupi.gr
 Από την εκδήλωση  “Αστρονομικές αναζητήσεις στη Χίο”

 Μ. Περάκης: H λύση για τον τουρισμό έρχεται και από τον ουρανό!

“Ήταν μια προσπάθεια να κινητοποιήσουμε κόσμο που ήδη έχει κάποια επαφή με το αντικείμενο αλλά και νέους φίλους. Αφού ήδη ξέραμε ότι υπάρχει κόσμος που έχει αγοράσει εξοπλισμό στη Χίο  ήρθαμε σε επαφή με τις εταιρείες που προμήθευσαν αυτό τον εξοπλισμό και μας έδωσαν τα στοιχεία τους ώστε να έρθουμε σε επαφή μαζί τους. Άλλωστε θεωρούμε αδιανόητο για ένα τόπο που έχει βγάλει ένα Σταμάτη Κριμιζή να μην έχει τέτοιο σύλλογο” λέει ο υπεύθυνος της εκδήλωσης Μιχάλης Περάκης που δεν δίστασε να έρθει με δικά του έξοδα από τη Κρήτη για αυτή τη παρουσίαση. “Δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο για εμένα αφού συνδύασα διακοπές και το αγαπημένο μου χόμπι.” απάντησε στη δίκαια απορία μας γιατί δεν ζήτησαν την αρωγή του δήμου ή της Περιφέρειας , συμπληρώνοντας ότι σε τέτοιους καιρούς είναι καλύτερα να αποφεύγονται τέτοιου είδους αιτήματα.
Ο ίδιος έχοντας την ανάλογη εμπειρία από την Κρήτη υποστήριξε ότι  η δημιουργία ενός τέτοιου συλλόγου θα είχε ευεργετικά αποτελέσματα στον τουρισμό .
“Η αστρονομία προσελκύει ειδικό τουρισμό και μάλιστα αυτόν που ονομάζουμε “υψηλού προφίλ επισκεπτών”. Και μάλιστα η Χίος έχει όλα τα προσόντα για να το επιτύχει αφού εκτός του Σταμάτη Κριμιζή διαθέτει εξαιρετικά “σκοτεινά” σημεία χωρίς καθόλου φωτορύπανση που για εμάς είναι μεγάλο πρόβλημα..” σημείωσε , συστήνοντας να ληφθούν μέτρα προς αυτή τη κατεύθυνση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: